Se alle artikler og nyheder

Nedenfor listes alle vores artikler vedrørende bygning og indretning.

Byg et legehus – tips

At bygge et legehus er et projekt, mange har på deres to-do-liste. Det kan være en drøm for børnene mere end for forældrene, men det er en fordel for hele familien, at børnene får en hule i haven - i rimelig afstand til at de kan være alene, men tæt nok til at forældrene kan holde øje.

Læs mere

Byg og isoler sauna

At bygge og isolere en sauna er ikke særlig kompliceret, men der er nogle ting, man skal tage højde for, for at få et perfekt resultat.

Læs mere

Kan man bo i en hytte?

Hytter (eller annekser) er små, praktiske og relativt billige. De fungerer både som hjemmekontor eller gæsteværelse, men kan man virkelig bo på 25-30 kvadratmeter? Det virker usandsynligt, hvis man er vant til en større bolig, men der findes faktisk dem, som helt frivilligt bosætter sig i campingvogne, og de er jo endnu mindre.

Læs mere

Havehus – dit helt eget hus

Det kan være ekstra svært for nogle at leve i et parforhold eller bo med familien. Hvis man har et helt hus for sig selv, kan man ofte finde et sted, hvor man kan være i fred, når man behøver tid for sig selv. Men nogle drømmer dog stadig af og til om at have deres eget; et sted, hvor man kan falde til ro, eller hvor man ved, at det man efterlader sig, befinder sig på samme plads, når man kommer tilbage.

Læs mere

Legehuse skaber kreativitet

For et barn kan et legehus nemt blot bestå af nogle krydsfinérplader og træbrædder, men der er ingen grund til, at et legehus blot skal ligne en bunke brædder. Legehuse kan og skal se godt ud. Et legehus fra Polhus både ligner og fungerer som et rigtigt hus, det er blot mindre.

Læs mere

Hytte – ude godt, hjemme bedst

Coronapandemien og miljøtrends, der har resulteret i færre private flyrejser, har gjort os mere villige til at feriere herhjemme. Det, som startede lidt ufrivilligt er endt med at blive et hensigtsmæssigt valg. Pointen med at holde en ferie er at have fri, tage det roligt, omgås med familien, og lade op til den stressede hverdag, men charterferier er alt andet end stressfrie.

Læs mere

Få styr på tingene med et redskabsskur

Det kan føles som det kedeligste køb at skulle anskaffe sig et redskabsskur. Det er jo ikke noget særligt i forhold til en pavillon eller et gæsteanneks. Et skur er fire vægge og et tag. Måske er der endda ingen vinduer.

Læs mere

Udendørs lokum – in at være ude

I dag er det en selvfølge for de fleste at have et toilet i boligen. Når behovet melder sig, går man derud og skyller nemt "alle beviser" ud med vandet gennem afløbsrøret. Men for blot hundrede år siden var det ikke givet at have et vandkloset i boligen, og går man blot nogle ekstra årtier tilbage i tiden, var et toilet lig med et tørkloset i eget hus, et såkaldt udendørs das (eller lokum).

Læs mere

Giv bilen tag over hovedet

En bolig er et hus for mennesker, mens et legehus er beregnet til børnenes fantasifulde leg. En garage derimod er et hus til fortrinsvis køretøjer såsom biler og motorcykler.

Læs mere

Vildmarksbad – din egen spa på grunden

Ordet spa stammer fra den belgiske by Spa, der med sine varme, mineralholdige kilder blev en kurby allerede tilbage i 1300-tallet. En spa er en kuranstalt, hvor man ved hjælp af varme bade kan få behandling mod kramper. I dag anvendes ordet af mange hoteller og andre feriesteder, eftersom spakonceptet er blevet ultrapopulært. Vi stresser meget i vores hverdag, og for at få puslespillet til at gå op med afhentning af børn, husholdningsarbejde og andre gøremål vil vi gerne tage det roligt og nyde tiden, når vi endelig har fri. Vi behøver ikke flere indtryk, men har i stedet et behov for tid, ro, nydelse og hvile.

Læs mere

Et saunabad er godt for din personlige helse

Vi mennesker har anvendt saunaer siden tidernes morgen. Ikke mindst i efterårs- og vintermånederne er det skønt at krybe ind i en varm sauna, uanset om den er elopvarmet eller brændefyret. Men saunaen er ikke kun behagelig, men fungerer også som den rene helsekur. Undersøgelser viser, at et regelmæssigt saunabad styrker immunforsvaret, mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme, sænker blodtrykket og kolesteroltallet, ligesom det mindsker spændingshovedpine og nedstemthed samt giver kroppen en detoxeffekt. Man bliver ikke blot ren udvortes, men også indvortes.

Læs mere

Vejen til et solidt fundament

Uanset om du planlægger at bygge en hytte, et anneks, en sauna eller andet, vil du altid stå over for udfordringen med at opbygge et bæredygtigt fundament. Et mindre godt fundament er bestemt ikke noget, du skal lade dig nøje med - det er trods alt fundamentet, der skal understøtte bygningen i mange år frem. Der er dog ingen perfekt skabelon til, hvordan et godt fundament ser ud. Fundamenter kan se ud og bygges på flere forskellige måder.

Læs mere

Dørjustering - sådan retter du vores døre

Manual til justering af døre

Læs mere

Inspiration til legehus

Leder du efter et hyggeligt legehus til børnene og er i tvivl om, hvilket du skal vælge?

Læs mere

Maling af træhuse - tips til, hvordan du maler dit træhus

Når du tænker på husbygning, er det sandsynligvis primært byggeprocessen, du ser foran dig. Men faktum er, at korrekt maling af facaden er mindst lige så vigtig. Ubehandlet træ nedbrydes på ingen tid, det revner og bliver gråt. Den største synder i dramaet er hverken regn eller sne men solens UV-stråler, når du skal male dit hus. Det forklarer Stefan Wahlberg, teknisk konsulent hos AkzoNobel, malinggruppen med kendte mærker som Nordsjö, Cuprinol og Hammerite.

Læs mere

Fordele ved samlesæt

Det er sin sag at købe Ikea-møbler, men tør man virkelig købe et helt hus som samlesæt? Der er jo stor forskel på en boghylde og en bygning som f.eks. en hytte, et havehus, et skur, et anneks, en sauna, en garage, en carport, et lysthus, en havepavillon eller endda et så ubetydeligt lille hus som et udendørs toilet eller et legehus. Det korte svar er ja. Her er de mere detaljerede svar og begrundelser.

Læs mere

Dette er U-værdi

U-værdi er et begreb, der tales om blandt kyndige mennesker, men hvad betyder det, og hvor stor rolle spiller det? Vi finder ud af det her.

Læs mere

Smart indretning

De fleste, der har været inde i en campingvogn eller en autocamper, er blevet imponeret over hvor klogt gennemtænkt alt er. Hver overflade er optimalt udnyttet, der er opbevaringspladser overalt, og mange møbler har flere funktioner. Siddepladser har opbevaring under sæderne, et bord kan nedsænkes, så det sammen med sofaen ved siden af ​​danner en seng, og for eksempel værktøj, spande og dunke kan foldes sammen, så de optager så lidt plads som muligt, når de ikke er i brug. Intet er blevet overladt til tilfældighederne!

Læs mere

At bo i "Tiny Houses"

At bo i mikroboliger er en tendens, der har vokset stærkere over hele verden. Derfor den engelske titel, da der ikke er nogen rigtig god dansk oversættelse. I USA - hjemlandet for Tiny House-bevægelsen - regnes alle huse under 46,5 kvadratmeter som små huse, men mange bor meget mindre end det.

Læs mere

Find den rigtige opvarmningsmetode

Selv hvis du ikke har til hensigt at opvarme og bruge din hytte i den koldeste del af året, skal du, hvis du har trukket vand ind og ikke ønsker at tømme hele systemet hvert år, have indlagt en slags frostbeskyttelse.

Læs mere

Hvor meget vil huset koste?

Når man bygger, løber omkostningerne let op. Det er svært at beregne, hvor store omkostningerne bliver, for uforudsete udgifter kan dukke op undervejs og pludselig sidder du med et husprojekt, du ved ikke, hvordan du skal få til at hænge sammen økonomisk. 

Læs mere

8 tips til, hvordan du genvinder kontrollen over din garage

Tilhører du den gruppe, der ikke har plads til bilen i garagen, fordi der er så rodet, at du slet ikke ved, hvor du skal begynde med at rydde op? Her følger 8 tips til, hvordan du optimerer garagepladsen.

Læs mere

Så let er det at bygge fundamentet

Hvis du støder på problemer undervejs, foreslår vi derfor, at du kontakter vores byggeeksperter, der kan guide dig gennem vanskelighederne, men her er en generel beskrivelse af, hvordan du fortsætter i arbejdet fra idé til færdigt fundament.

Læs mere

Installation af saunavarmer og skorsten

Installer brandsikre paneler der, hvor saunaovnen skal placeres. Disse plader kan males eller dækkes med fliser eller kakler, men husk at vælge en belægning, der kan modstå varmen uden at blive misfarvet. Panelerne kan også bruges som de er, altså uden beklædning. Når saunaovnen er sat på plads, er de alligevel ikke særligt synlige.

Læs mere