Se alle artikler og nyheder

Nedenfor listes alle vores artikler vedrørende bygning og indretning.

Byg et legehus – tips

At bygge et legehus er et projekt, mange har på deres to-do-liste. Det kan være en drøm for børnene mere end for forældrene, men det er en fordel for hele familien, at børnene får en hule i haven - i rimelig afstand til at de kan være alene, men tæt nok til at forældrene kan holde øje.

Læs mere

Byg og isoler sauna

At bygge og isolere en sauna er ikke særlig kompliceret, men der er nogle ting, man skal tage højde for, for at få et perfekt resultat.

Læs mere

Vægdrivhus

Et vægdrivhus er en smart variant af et drivhus, som optager mindre plads på grunden, og som desuden absorberer noget af den varme, som husmuren afgiver. På den måde holdes omgivelserne fri for frost, og dine planter får det bedre i et varmere miljø i drivhuset . Ved at blive opvarmet af både sol og varme fra væggen kan du forlænge sæsonen for dine planter og blomster.

Læs mere

Sådan bygger du et orangeri

Drømmer du om at bygge et orangeri? Så kast dig ud i det! Livet er alt for kort til at gå og drømme om det, som nemt kan realiseres her og nu. Køb orangeriet som et byggesæt fra Polhus. Det er langt billigere, end hvis du skal købe det færdigt. Det går endvidere meget hurtigere at montere byggesættet end at skulle bygge det helt fra bunden. Du får kort og godt det bedste af to verdener.

Læs mere

Saunahytter - mere end bare træ

Træ er et fantastisk byggemateriale. Alle træsorter har imidlertid forskellige egenskaber, og de varierer derfor også i udseendet. Når man bygger en sauna, er det vigtigt at vælge det rette træ, der både tåler varme og føles køligt mod huden. Saunatræ skal ikke optage for meget varme.

Læs mere

Havepavillon - stedet, hvor du får et skønt udkig

Man bør bestemt ikke sjuske med indretningen af en havepavillon, men det er faktisk endnu vigtigere at vælge den helt rigtige placering. Havepavillonens skønhed er i først omgang forbundet med udsigten. Tænk blot på de mange havepavilloner, du allerede har stiftet bekendtskab med hos venner og familie. Hvis du husker, hvordan de så ud, tænker du nok umiddelbart på ydersiden, men det er nok endnu mere sandsynligt, at du husker udsigten. Det er ikke alle, der kan stille en havepavillon ved strandkanten af en flot sø eller et bjerg med et fantastisk vue, men det bør ikke få dig til at opgive tanken om en havepavillon.

Læs mere

Havehus – et sted, hvor der er plads til at leve

Et havehus bidrager til mange stunder med ro og hygge, og det bliver et frirum, hvor man kan læse, skrive og arbejde i ro og mag. Det er en fritstående bygning med isolering i væggene, så man kan også opholde sig i dette anneks, uden at forstyrre familien eller naboerne - så det har i virkeligheden mange anvendelsesområder.

Læs mere

Forlæng legehusets levetid

Alle forældre kan nok godt være enige om, at børnene vokser alt for hurtigt. Pludselig er de flyttet hjemmefra og har fået deres egne familier, alt imens man som forælder undrer sig over, hvor tiden blev af. For man er jo ikke selv blevet en dag ældre.

Læs mere

Hytte med standarder egnet til hjemmearbejde

Coronapandemien har ført til en ny, grøn vej. Arbejdsgiverne er begyndt at anbefale medarbejderne, at de arbejder hjemmefra for at mindske smittespredningen, og mange har opdaget fordelene ved at være hjemme i dagtimerne. Man får nu mulighed for at spise morgenmad med sine børn, slippe for bilkøen til og fra arbejdspladsen, spare rejsetid, og man kan sågar lave sin egen frokost i ro og mag. De møder, man tidligere havde i konferencerum, kan fint klares over internettet. De bliver ofte mere effektive og strukturerede, end hvis man havde været tvunget til at samles på ét og samme sted.

Læs mere

Redskabsskur – vent ikke med at realisere drømmen

Nogle drømmer om et walk-in-closet, mens andre ser et fuldt udstyret værksted for sig, hvor de kan skabe og kreere alverdens hobbyprojekter. Børn vil ofte have en hytte, måske oppe i et træ, hvor de voksne ikke har adgang. Flere voksne spiller endda lotto for at få pengene til at købe et slot. Det er selvfølgelig ikke alle, der drømmer om slotte og træhytter. Ofte kan drømmen gå på et simpelt redskabsskur. Et redskabsskur er en firkantet skal med det eneste formål at fylde det med ting, man ikke har brug for lige nu - det er snarere modpolen til et drømmehus.

Læs mere

Lokum – den miljøvenlige fremtid

Det er ikke et forsøg på at sætte tiden 200 år tilbage, når man sætter et udedas op i haven. Tværtimod! I dag ved vi, at det ikke gavner miljøet at blande menneskets restprodukter med vand, fragte det til en rensningsstation for dernæst at rense vandet på ny. Denne type håndtering er både dyr for planeten og tegnebogen, uanset om transporten foregår via rør og ledninger eller ved hjælp af en lastbil og slamsugning. Både "nr. 1" og "nr. 2" kan i stedet anvendes som gødning.

Læs mere

Garagen - dit nye favoritrum?

Garagen kan nemt blive opfattet som det kedeligste rum på matriklen - det er jo bare et rum til at parkere bilen - og intet andet. Men nej, en garage er mere end dét, og det vil du lynhurtigt opdage, når du først har fået din egen. Eller en carport. Taget er og bliver det vigtigste element.

Læs mere

Vildmarksbad - det nye mødested

Hvor ofte taler du med en gruppe mennesker? Måske ikke så ofte, i det mindste ikke som tidligere. De nye teknologier har mange fordele, men de har også fortrængt den personlige samtale. Tag nu bare kantinen på arbejdet. Før mødte man sine kolleger og spiste frokost sammen. Man mødtes måske til mere end bare frokosten, det kunne også blive til nogle kaffepauser eller fyraftensarrangementer. Men så købte vi alle en smartphone, og med ét behøvede vi ikke at være nær så sociale som tidligere - for der er altid selskab på telefonskærmen.

Læs mere

Sauna – her kan du være dig selv

Ofte jagter vi forskellige statusmarkører. Det gælder om at have det rette tøj, den rette stil, frisure og bil, for ikke at tale om, at man helst skal ses med de rette personer. Det handler om at vise, at man selv er succesrig og derfor fungerer som et forbillede for andre. Aldrig før har menneskeheden været så besat af status som netop nu.

Læs mere

Havepavillonens historie

Havepavilloner er i dag ultrapopulære, men det er egentlig ikke nogen nyhed. Allerede tilbage i 1600-tallet, da renæssancehaverne blev udstyret med labyrinter, satte man havepavilloner op i denne type miljøer. Siden fulgte barokhaverne med deres geometriske mønstre og lysthuse. I anden halvdel af 1700-tallet kom romantikkens haver og engelske parker til. Væk var de rette vinkler og labyrinterne, og i stedet stod den på slingrende grusgange, broer med hvælvinger, uregelmæssige stensætninger og - igen - havepavilloner.

Læs mere

Et legehus for alle

Legehuse køber man gerne alene for børnenes skyld. Men man bør ikke glemme alle de fordele, der følger med for børnenes forældre. Når man har børn, vil man også gerne give dem de bedste oplevelser. Giver man dem et legehus, bliver man superforældre i deres øjne. Alle os voksne, der havde et legehus som barn, kan nok stadig huske, hvordan det var at få sit eget lille hus på matriklen. Du vil sikkert gerne give den samme følelse videre til dine egne børn.

Læs mere

Hytte – en drøm, du kan realisere her og nu

Et sommerhus, et lille anneks eller en moderne hytte, hvor man kan lade batterierne op, når man har brug for en pause i hverdagen. Dét er noget, mange længes efter. Tænk at få mulighed for at dyrke sine egne tomater, bygge en bogreol eller bare sidde med en kop kaffe i hånden og nyde fuglekvidderen. Det er livskvalitet!

Læs mere

Redskabsskuret - ikke noget, man skal skamme sig over

Redskabskuret er primært en løsning til dig, der gerne vil have ekstra meget styr på tingene. Det er skønt altid at vide, hvor man har sine ting, samtidig med at de bliver beskyttet mod vejr og vind.

Læs mere

Et hjerterum, hvor du kan filosofere over livet

Når du tænker på et udendørs lokum, forestiller du dig måske et faldefærdigt, snavset hus med en revnet dør. Men sådan behøver det slet ikke at være. Et udendørs lokum skal være et stabilt og indbydende hus, hvor man kan tage sig sin tid.

Læs mere

At bade under stjernerne

Alting udvikler sig med lynets hast, og det har naturligvis en række fordele, men kan også være en udløser for stress. Flere og flere bliver udbrændt grundet det høje tempo og ender med at må sygemelde sig. Et par ugers ferie er som regel ikke nok til at komme ned i tempo. Vi skal derfor finde et åndehul i hverdagen, så vi kan genvinde kontrollen.

Læs mere

Ikke kun til bilen

Det er skønt at have en garage eller en carport, hvor bilen bliver beskyttet mod vejr og vind, men en garage kan fungere som meget mere end en parkeringsplads. Her kan man opbevare familiens cykler, plæneklipperen eller havemøbler. Man kan såmænd også stille båden i garagen eller carporten.

Læs mere

Middag i lysthuset

Det er lidt af en kunst at byde på en uforglemmelig middag. Måske har du udviklet en helt ny opskrift, eller måske satser du i stedet på at præsentere den gode, gamle opskrift, som du kan levere til perfektion. Det er dog sjældent, at det er selve maden, der gør middagen til noget ekstraordinært. I stedet er det alt rundt omkring middagen, der forvandler måltidet til en begivenhed, man sent glemmer. Det er selskabet og indramningen, der udgør festmåltidet.

Læs mere

Bad som i middelalderen

Man kunne foranlediges til at tro, at saunaen er et relativt nyt påfund, særligt hvis man ser et moderne designet elektrisk saunaaggregat med trådløs fjernbetjening, men vi mennesker har faktisk benyttet saunaer siden middelalderen. Eller muligvis endnu længere. Det persiske nomadefolk anvendte sig af såkaldte "svedbade" allerede for 3000 år siden. I Norden har man formentlig badet i sauna i mere end 2000 år, og i dag er finske Tammerfors blevet udnævnt som officiel saunahovedstad.

Læs mere

Kan man bo i en hytte?

Hytter (eller annekser) er små, praktiske og relativt billige. De fungerer både som hjemmekontor eller gæsteværelse, men kan man virkelig bo på 25-30 kvadratmeter? Det virker usandsynligt, hvis man er vant til en større bolig, men der findes faktisk dem, som helt frivilligt bosætter sig i campingvogne, og de er jo endnu mindre.

Læs mere

Havehus – dit helt eget hus

Det kan være ekstra svært for nogle at leve i et parforhold eller bo med familien. Hvis man har et helt hus for sig selv, kan man ofte finde et sted, hvor man kan være i fred, når man behøver tid for sig selv. Men nogle drømmer dog stadig af og til om at have deres eget; et sted, hvor man kan falde til ro, eller hvor man ved, at det man efterlader sig, befinder sig på samme plads, når man kommer tilbage.

Læs mere

Legehuse skaber kreativitet

For et barn kan et legehus nemt blot bestå af nogle krydsfinérplader og træbrædder, men der er ingen grund til, at et legehus blot skal ligne en bunke brædder. Legehuse kan og skal se godt ud. Et legehus fra Polhus både ligner og fungerer som et rigtigt hus, det er blot mindre.

Læs mere

Hytte – ude godt, hjemme bedst

Coronapandemien og miljøtrends, der har resulteret i færre private flyrejser, har gjort os mere villige til at feriere herhjemme. Det, som startede lidt ufrivilligt er endt med at blive et hensigtsmæssigt valg. Pointen med at holde en ferie er at have fri, tage det roligt, omgås med familien, og lade op til den stressede hverdag, men charterferier er alt andet end stressfrie.

Læs mere

Få styr på tingene med et redskabsskur

Det kan føles som det kedeligste køb at skulle anskaffe sig et redskabsskur. Det er jo ikke noget særligt i forhold til en pavillon eller et gæsteanneks. Et skur er fire vægge og et tag. Måske er der endda ingen vinduer.

Læs mere

Udendørs lokum – in at være ude

I dag er det en selvfølge for de fleste at have et toilet i boligen. Når behovet melder sig, går man derud og skyller nemt "alle beviser" ud med vandet gennem afløbsrøret. Men for blot hundrede år siden var det ikke givet at have et vandkloset i boligen, og går man blot nogle ekstra årtier tilbage i tiden, var et toilet lig med et tørkloset i eget hus, et såkaldt udendørs das (eller lokum).

Læs mere

Giv bilen tag over hovedet

En bolig er et hus for mennesker, mens et legehus er beregnet til børnenes fantasifulde leg. En garage derimod er et hus til fortrinsvis køretøjer såsom biler og motorcykler.

Læs mere

Vildmarksbad – din egen spa på grunden

Ordet spa stammer fra den belgiske by Spa, der med sine varme, mineralholdige kilder blev en kurby allerede tilbage i 1300-tallet. En spa er en kuranstalt, hvor man ved hjælp af varme bade kan få behandling mod kramper. I dag anvendes ordet af mange hoteller og andre feriesteder, eftersom spakonceptet er blevet ultrapopulært. Vi stresser meget i vores hverdag, og for at få puslespillet til at gå op med afhentning af børn, husholdningsarbejde og andre gøremål vil vi gerne tage det roligt og nyde tiden, når vi endelig har fri. Vi behøver ikke flere indtryk, men har i stedet et behov for tid, ro, nydelse og hvile.

Læs mere

Et saunabad er godt for din personlige helse

Vi mennesker har anvendt saunaer siden tidernes morgen. Ikke mindst i efterårs- og vintermånederne er det skønt at krybe ind i en varm sauna, uanset om den er elopvarmet eller brændefyret. Men saunaen er ikke kun behagelig, men fungerer også som den rene helsekur. Undersøgelser viser, at et regelmæssigt saunabad styrker immunforsvaret, mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme, sænker blodtrykket og kolesteroltallet, ligesom det mindsker spændingshovedpine og nedstemthed samt giver kroppen en detoxeffekt. Man bliver ikke blot ren udvortes, men også indvortes.

Læs mere

Havepavillon - skønt inde som ude

Havepavilloner er ofte seks- eller ottekantede, men giver et indtryk af at være næsten runde. Med sine store vinduer er det vigtigt, at man placerer bygningen korrekt, for her er udsigten i centrum. Netop vinduerne er en central detalje på lysthuse. Med vinduer i alle retninger føles det næsten som om, at man befinder sig udendørs, på trods af at man sidder i et hus med både tag og vægge. Havepavillonen beskytter dog mod regn, blæst, kulde og insekter.

Læs mere

Havehuset, der altid giver stor glæde

”Hvis bare jeg havde mere plads i hjemmet!” Det er en tanke, vi alle har haft på et eller andet tidspunkt. Hvor store boliger vi end har, synes der altid at være for lidt plads på den ene eller anden måde. Et havehus kan være den rette løsning. Køber man det som et byggesæt, har man sit ekstra anneks på ingen tid. Selvom havehuset ofte kun måler 10-15 kvadratmeter, er der stadig mange modelvarianter og muligheder for tilvalg. De fleste havehuse har åbne planløsninger og kun ét stort rum, men der findes også havehuse med to værelser. En del af husene har mange og store vinduer, mens andre slet ikke har vinduer.

Læs mere

Hytte – et hus med mange muligheder

En hytte på grunden er en drøm for mange, og af mange forskellige årsager. Plads er der altid brug for, og ved at bygge en ny hytte får man flere kvadratmeter, uden at det eksisterende hovedhus forvandles til en byggeplads. Når det nye hus står klar, findes der flere muligheder.

Læs mere

Vejen til et solidt fundament

Uanset om du planlægger at bygge en hytte, et anneks, en sauna eller andet, vil du altid stå over for udfordringen med at opbygge et bæredygtigt fundament. Et mindre godt fundament er bestemt ikke noget, du skal lade dig nøje med - det er trods alt fundamentet, der skal understøtte bygningen i mange år frem. Der er dog ingen perfekt skabelon til, hvordan et godt fundament ser ud. Fundamenter kan se ud og bygges på flere forskellige måder.

Læs mere

Dørjustering - sådan retter du vores døre

Manual til justering af døre

Læs mere

Inspiration til legehus

Leder du efter et hyggeligt legehus til børnene og er i tvivl om, hvilket du skal vælge?

Læs mere

Maling af træhuse - tips til, hvordan du maler dit træhus

Når du tænker på husbygning, er det sandsynligvis primært byggeprocessen, du ser foran dig. Men faktum er, at korrekt maling af facaden er mindst lige så vigtig. Ubehandlet træ nedbrydes på ingen tid, det revner og bliver gråt. Den største synder i dramaet er hverken regn eller sne men solens UV-stråler, når du skal male dit hus. Det forklarer Stefan Wahlberg, teknisk konsulent hos AkzoNobel, malinggruppen med kendte mærker som Nordsjö, Cuprinol og Hammerite.

Læs mere

Byg en hytte

Bygger du en hytte i din have, kan det være en smart måde at få en ekstra indkomst på, en teenagehytte til teenageren, der vil flytte hjemmefra, eller et gæsteanneks, når venner og familie kommer på besøg. Der findes masser af gode grunde, og en af de bedste er pladsbehovet. Det er desuden super nemt at bygge sin egen hytte.

Læs mere

Fordele ved samlesæt

Det er sin sag at købe Ikea-møbler, men tør man virkelig købe et helt hus som samlesæt? Der er jo stor forskel på en boghylde og en bygning som f.eks. en hytte, et havehus, et skur, et anneks, en sauna, en garage, en carport, et lysthus, en havepavillon eller endda et så ubetydeligt lille hus som et udendørs toilet eller et legehus. Det korte svar er ja. Her er de mere detaljerede svar og begrundelser.

Læs mere

Dette er U-værdi

U-værdi er et begreb, der tales om blandt kyndige mennesker, men hvad betyder det, og hvor stor rolle spiller det? Vi finder ud af det her.

Læs mere

Smart indretning

De fleste, der har været inde i en campingvogn eller en autocamper, er blevet imponeret over hvor klogt gennemtænkt alt er. Hver overflade er optimalt udnyttet, der er opbevaringspladser overalt, og mange møbler har flere funktioner. Siddepladser har opbevaring under sæderne, et bord kan nedsænkes, så det sammen med sofaen ved siden af ​​danner en seng, og for eksempel værktøj, spande og dunke kan foldes sammen, så de optager så lidt plads som muligt, når de ikke er i brug. Intet er blevet overladt til tilfældighederne!

Læs mere

At bo i "Tiny Houses"

At bo i mikroboliger er en tendens, der har vokset stærkere over hele verden. Derfor den engelske titel, da der ikke er nogen rigtig god dansk oversættelse. I USA - hjemlandet for Tiny House-bevægelsen - regnes alle huse under 46,5 kvadratmeter som små huse, men mange bor meget mindre end det.

Læs mere

Find den rigtige opvarmningsmetode

Selv hvis du ikke har til hensigt at opvarme og bruge din hytte i den koldeste del af året, skal du, hvis du har trukket vand ind og ikke ønsker at tømme hele systemet hvert år, have indlagt en slags frostbeskyttelse.

Læs mere

Hvor meget vil huset koste?

Når man bygger, løber omkostningerne let op. Det er svært at beregne, hvor store omkostningerne bliver, for uforudsete udgifter kan dukke op undervejs og pludselig sidder du med et husprojekt, du ved ikke, hvordan du skal få til at hænge sammen økonomisk. 

Læs mere

Hytte til udlejning

Der er mange gode grunde til, at man ønsker sig en hytte. Det mest typiske behov er, at man har brug for ekstra plads, men det kan være meget forskelligt, hvordan behovet tager sig ud for den enkelte familie.

Læs mere

8 tips til, hvordan du genvinder kontrollen over din garage

Tilhører du den gruppe, der ikke har plads til bilen i garagen, fordi der er så rodet, at du slet ikke ved, hvor du skal begynde med at rydde op? Her følger 8 tips til, hvordan du optimerer garagepladsen.

Læs mere

Så let er det at bygge fundamentet

Hvis du støder på problemer undervejs, foreslår vi derfor, at du kontakter vores byggeeksperter, der kan guide dig gennem vanskelighederne, men her er en generel beskrivelse af, hvordan du fortsætter i arbejdet fra idé til færdigt fundament.

Læs mere

Installation af saunavarmer og skorsten

Installer brandsikre paneler der, hvor saunaovnen skal placeres. Disse plader kan males eller dækkes med fliser eller kakler, men husk at vælge en belægning, der kan modstå varmen uden at blive misfarvet. Panelerne kan også bruges som de er, altså uden beklædning. Når saunaovnen er sat på plads, er de alligevel ikke særligt synlige.

Læs mere

Havehus - et gæsteanneks på grunden

Et havehus kan anvendes til mange ting: hjemmekontor, redskabsskur, værksted og som et gæsteanneks, hvis der pludselig opstår pladsmangel. Mange af os oplever, at der pludselig kommer uanmeldte gæster - og så er det godt med et lille ekstra anneks på grunden.

Læs mere

Hytter - det effektive valg

Når man ser reportager om de individer, der har valgt at bosætte sig i mindre hytter, slås man straks af, hvor effektivt alting er. Hver ting har sin bestemte plads, og på trods af at hytten er lille, føles det hverken trangt eller klemt. Nøglen er, at enhver overflade har sit faste formål.

Læs mere