Artikler

Start / Artikler / 8 tips til, hvordan du genvinder kontrollen over din garage

8 tips til, hvordan du genvinder kontrollen over din garage

Tilhører du den gruppe, der ikke har plads til bilen i garagen, fordi der er så rodet, at du slet ikke ved, hvor du skal begynde med at rydde op? Her følger 8 tips til, hvordan du optimerer garagepladsen.

Inddel garagen i zoner

Det er sjældent, at garagen kun benyttes til opbevaring af selve bilen. Den bliver også gerne benyttet som almen opbevaring, værksted, hobbyrum og meget andet. Inddeler du rummet i forskellige zoner, sørger du for, at alle anvendelelsesområderne får plads på det begrænsede areal. Ellers risikerer du, at det bliver hverken eller.

Arbejdsbænk

Arbejdspladsen plejer at være et af de største problemområder, og skal man først bruge en time på at finde et sted, hvor man kan arbejde, bliver det aldrig nemt at komme i gang. Takket være en vægmonteret arbejdsbænk og en smart værktøjstavle kan man imidlertid altid komme hurtigt i gang med både små og store projekter.

Gør det selv!

Der findes masser af færdige skabe, rulleborde og sorteringsfag, man kan købe som ekstraudstyr, men i ny og næ er det faktisk bedst at lave sin egen løsning. Tag et kig på, hvilket værktøj og maskiner der skal være plads til i din garage, og afgør med dig selv, hvilke typer hylder, skuffer og ophæng du har brug for. Måske fungerer et simpelt penalhus som den perfekte løsning til opbevaring af dine skruetrækkere. Det behøver slet ikke være så svært!


Sortér på væggene

Sætter du hylder og skabe op på væggene, kan du udnytte rummet på optimal vis. Haveredskaberne optager næsten ingen plads, når de hænger på væggen, men de fylder til gengæld nemt hele rummet, når de ligger og flyder på gulvet. Ved hjælp af trådbakker, metalhylder og konsoller kan du skabe et overskueligt opbevaringssystem på væggen.


Sortér i loftet

Loftet er et andet uudnyttet areal. I loftet er der ingen, som snubler over ting og sager, der ligger og flyder. Via et smart skuffesystem kan du nemt sortere ejendele på smart vis. Bilkomponenter, værktøjer, sportsting, sko, julesager og søm – opbevar det, så det er nemt at finde, når du har behov for det!

Optimér parkeringen

Selvom du måske allerede kender din bil ind og ud, er det altid trangt, når bilen parkeres i garagen. Er du uheldig, kan det lynhurtigt ske, at du kører bilen et par cm for langt frem i garagen eller åbner bildøren lidt for hurtigt, så du enten ender med en bule i bilen eller ridser i lakken. På både hænger man fendere af gummi eller frigolit over rælingen, så man skåner båden mod andre fartøjer og hårde broer. Disse elementer fungerer lige så godt til biler, når du sætter dem fast på ydersiden af garagevæggene. Du kan også lade tennisbolde hænge ned fra loftet, så du ved, hvornår du er på vej til at køre for langt frem i garagen.

Gør garageporten smart

Med en almindelig mobiltelefon kan du styre porten, åbne den inde fra bilen og tjekke, om døren nu også er lukket. Det sker alt sammen med hjælp fra sensorer. Dette sparer tid, og det er samtidig en fryd at slippe for at træde ud af bilen en ekstra gang. Desuden bidrager det til sikkerheden og holder både tyve og rotter på afstand.

Find nye anvendelsesområder

Når du har renset garagen, kan det være, at der er mere plads, end du havde regnet med. Måske kan du klemme et arbejdsrum eller hjemmefitness ind ved siden af bilen. Eller et værksted til cyklen? Alt afhænger af, hvor godt det går med oprydningen, og hvilke interesser I har i familien.

Så tag fat i garagen, forvandl den til et rum fuld af positiv energi!