Artikler

Start / Artikler / At bade under stjernerne

At bade under stjernerne

Alting udvikler sig med lynets hast, og det har naturligvis en række fordele, men kan også være en udløser for stress. Flere og flere bliver udbrændt grundet det høje tempo og ender med at må sygemelde sig. Et par ugers ferie er som regel ikke nok til at komme ned i tempo. Vi skal derfor finde et åndehul i hverdagen, så vi kan genvinde kontrollen.

Det er her, vildmarksbadet kommer ind i billedet. Du kan selvfølgelig prøve dig frem med at dyrke yoga, læse bøger og se TV-serier, men du bør også prøve dig frem med et vildmarksbad, hvor du kan omgive dig med varmt vand og masser af ro. Det er stressterapi på højeste plan. Det kan måske nok gå an med et badekar eller en brusekabine med dampsauna og massage, men der er noget særligt ved at kunne bade udendørs, høre vinden i træerne og mærke den friske luft i ansigtet, samtidig med at man er isoleret fra omverdenen.

Vildmarksbadet er godt året rundt. Måske er det endda allerbedst at sætte sig ned i tønden en vinteraften, hvor jorden er dækket af sne. I vildmarksbadet er det præcis så varmt, som man ønsker det, selvom at alt omkring dig er frosset til is. Du er usårlig i tønden, uanset om vinteren bider i kinderne.

Du får den mest intense effekt, hvis du bader efter mørkets frembrud. Forestil dig, at du ligger i dit varme vildmarksbad en skyfri aften og ser direkte op mod stjernerne - du kan spotte alle aftegningerne i månen. Koblingen til verdensrummet kan forstærkes yderligere ved at installere LED-belysning i forskellige farver, der lyser vandet op i vildmarksbadet.

Husk at anvende vildmarksbadet flittigt. Mange køber sig en motionscykel eller fitnessmedlemskab for at komme i form, sprogkurser eller anden faglitteratur for at fordybe sig eller går i gang med at renovere køkkenet for at kunne byde på store middage. Tager man sig ikke tiden til selvforkælelse, er alt dog forgæves. Skriv derfor regelmæssige bad ind i kalenderen, og lad ikke noget hindre dig i at nyde denne tid med nære og kære.

Når du først har gjort vildmarksbadet til en rutine, har du også noget at se frem til. Inden du tager afsted på arbejde i sne og slud - alt for tidligt om morgenen - kan du kigge på vildmarksbadet og glæde dig til den oplevelse, der venter dig efter arbejdstid. Ah, det varme vand og en drink i hånden, mens dagen går på hæld. Den følelse kan man leve længe på.