Artikler

Start / Artikler / Vildmarksbad – din egen spa på grunden

Vildmarksbad – din egen spa på grunden

Ordet spa stammer fra den belgiske by Spa, der med sine varme, mineralholdige kilder blev en kurby allerede tilbage i 1300-tallet. En spa er en kuranstalt, hvor man ved hjælp af varme bade kan få behandling mod kramper. I dag anvendes ordet af mange hoteller og andre feriesteder, eftersom spakonceptet er blevet ultrapopulært. Vi stresser meget i vores hverdag, og for at få puslespillet til at gå op med afhentning af børn, husholdningsarbejde og andre gøremål vil vi gerne tage det roligt og nyde tiden, når vi endelig har fri. Vi behøver ikke flere indtryk, men har i stedet et behov for tid, ro, nydelse og hvile.

Den mest optimale løsning ville være, hvis man slet ikke behøvede at forlade hjemmet for at lade batterierne op – og det behøver vi ikke længere. Vælg et vildmarksbad. Der er her tale om et stort badekar – normalt rundt – hvor der er plads til flere personer. Den integrerede varmekilde er oftest en brændeovn. Her kan familie, venner og bekendte sidde med varmt vand op til halsen og kigge på solnedgangen eller stjernehimlen. Måske med noget kølende i glasset, eller også nøjes I med varmen, vandet og naturen. Velgørende for både krop og sjæl!

Du behøver dog ikke nøjes med vildmarksbadet. Hos Polhus kan vi montere et komplet spaanlæg med sauna, massagebænk samt en relax-sektion, hvis du ønsker det. Vildmarksbadet kan med fordel bygges ind i terrassen, men du kan naturligvis også vælge at bygge vildmarksbadet op omkring et træ, sten eller andet materiale. Eller måske rundt om et par trappetrin?

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Placér gerne nogle møbler i forbindelse med vildmarksbadet, så de gæster, der ikke ønsker at bade lige så længe som de største vandhunde, ikke ser sig nødsaget til at forlade fællesskabet. På den måde kan du også sagtens invitere flere mennesker, end der er plads til i badet, og så kan I rotere. Har du også en sauna, kan der skiftes mellem spa-stationerne over adskillige timer.

Men pas på, at du ikke ender med at blive forstander for et lokalt spa-anlæg. Pointen er jo netop, at du skal give dig selv en mulighed for at slappe af i hjemmemiljøet, hoppe i vildmarksbadet med herligt varmt vand og lytte til naturen og nyde livet.