Artikler

Start / Artikler / Giv bilen tag over hovedet

Giv bilen tag over hovedet

En bolig er et hus for mennesker, mens et legehus er beregnet til børnenes fantasifulde leg. En garage derimod er et hus til fortrinsvis køretøjer såsom biler og motorcykler.

Det er altid en god idé at tilvælge en garage eller carport til bilen. Det er os mennesker, der betaler for bilerne, og vi tjener på, at de er i tiptop stand. Bilerne bliver slidte af at stå udendørs, og de kan hverken lide sne, regn, sol eller våde blade. Lakken bliver mat, metallet ruster, gummiet udtørrer, og batterierne bliver tømt for strøm. Hver koldstart slider desuden på motoren, selvom det ikke er særligt koldt udenfor. Det er livsforlængende at parkere bilen indendørs i en garage – eller i det mindste under et tag.

Desuden skal det ikke undervurderes, at det er en bekvem løsning for dig som ejer. Anvender du bilen hver dag til at pendle mellem arbejdspladsen og diverse ærinder, er det kedeligt med en bil, der enten er kold som en fryseboks eller varm som en sauna. Med et tag over bilen slipper du for ekstremerne.

Det er helt op til dig, om du har behov for en laftekonstrueret dobbeltgarage med vippeport og vindue, eller om du bare vil "nøjes" med en mere simpel carport. Alle disse varianter beskytter bilen, så det kommer helt an på smag og behag, hvor stor en kærlighed du ligger i bilpleje, ligesom det muligvis også afhænger af, hvilken bil du ejer. En anden mulighed er at kombinere garagen/carporten med et redskabsskur til cyklen eller haveredskaberne.

Vil du arbejde på bilen, er garagen det helt rigtige valg, og vælg gerne en stor og rummelig model, så du slipper for at skulle smyge dig rundt langs væggene. En garage kan desuden varmes op, men selvom du ikke vælger at gøre dette, holder garagen fugten ude. Når du kører bilen ud, kan garagen enten benyttes som værksted eller hobbyrum.

En carport optager mindre plads, er nemmere at parkere i, og den fyldes ikke med diverse udstødningsgasser. Du slipper også for at skrabe is væk fra ruderne, selvom temperaturen kryber ned under frysepunktet. Behøver du mere varme, kan du eventuelt sætte en varmeblæser ind i bilen.

En carport er billigere end en garage, men selvom begge alternativer koster penge, er det en god investering på længere sigt. Bilen er ofte den dyreste ejendel, vi ejer, og det er desuden også den ejendel, vi tilbringer mest tid med. Derfor kan det være værd at give bilen et tag over hovedet.