Artikler

Start / Artikler / Hytte – ude godt, hjemme bedst

Hytte – ude godt, hjemme bedst

Coronapandemien og miljøtrends, der har resulteret i færre private flyrejser, har gjort os mere villige til at feriere herhjemme. Det, som startede lidt ufrivilligt er endt med at blive et hensigtsmæssigt valg. Pointen med at holde en ferie er at have fri, tage det roligt, omgås med familien, og lade op til den stressede hverdag, men charterferier er alt andet end stressfrie.

Det begynder allerede på idéstadiet, når man leder efter en ferieby, der er billig, men stadig har solgaranti og tilbyder nok seværdigheder, så alle i familien bliver tilfredse. Når man så er ankommet til destinationen, gælder det om at udnytte tiden så effektivt som muligt, ligesom man selvfølgelig også skal nå forbi stranden, caféer og restauranter samt se spektakulære bygninger og arkæologiske fund. Der skal også lige sendes et postkort, handles taxfree, shoppes billigt tøj, og man tager gerne på en dagsudflugt til en afsidesliggende bjergby med en bus, der kører fra hotellet kl. 5.30 om morgenen. Hjemme igen efter fjorten dages ferie har man behov for mindst en uge til at komme sig.

At holde ferie i sin egen hytte er den diametrale modsætning. Når man kommer frem, kan man slå sig ned i sofaen og drikke hjemmelavet kaffe. Ingen jetlag eller tunge rejsekufferter. Alt, hvad man skal bruge til en god ferie, findes der allerede, ligesom man har adgang til alle bekvemmeligheder. Man vil dog stadig opleve en ændring af de vanlige hjemmerutiner. Vil man ikke bare slappe af, kan man jo passende gå i gang med et projekt: bygge en bro, dyrke grøntsager, plukke bær eller lave et stakit. Bliver det ikke færdigt, fortsætter man bare en anden dag.

Vil man stresse af i sin ferie, er et sommerhus en perfekt løsning, og det behøver man ikke bygge helt fra bunden. Man kan blot tage et kig på Polhus' udvalg af fritidshuse og købe et færdigt byggesæt, klar med tegninger og det hele. Vi har alt fra enkle 1-plans hytter til store laftekonstruerede 2-etagers hytter med altan, udeplads og tykke tagbjælker.

Når man gerne vil holde ferie i hjemlandet, kan man selvfølgelig vælge forskellige standarder. En del vil leve spartansk under enkle forhold, mens andre vil have et lige så stort og fint sted som helårsboligen. Eller måske bor man i en lejlighed i byen, hvor man arbejder og vil føle sig som en rigtig villaejer om sommeren og i weekenden. En anden gruppe søger måske et fritidshus som en permanent løsning, og så skal byggeriet have en helårs-standard. Alt kan fikses.