Saunatilbehør

Den faste indretning er den samme i næsten alle saunaer - bænke, gulvfliser og måske afsats. Egentlig er der ikke brug for så meget mere, men det er som bekendt de små, små detajler, der gør forskellen. Det er det saunatilbehør, man udstyrer saunaen med, som giver den et personligt touch.

Med valget af termometer, spand og ske bestemmer man, om det skal være en traditionel eller moderne sauna eller en mere futuristisk. Eller en blanding af stilarter. Uanset hvilken vej man vælger at gå, findes der masser af saunaprodukter at vælge i mellem. Hvilket tilbehør saunaen skal bruge ved kun ejeren.

Da saunaen altid indeholder meget træ kan detaljer i glas eller metal virkelig skille sig ud. Derfor kan man vælge at sætte et termometer op i bronze eller børstet stål, eller en med et digitalt display, der tydeligt viser temperaturen fra alle vinkler, selv når saunaen er fuld af vanddamp. Det kan også være cool at gå "all-in", og fylde trævæggene med lampeskærme i træ, termometer op træplade, trækroge og træhåndtag. Der er få rum, hvor træ føles mere rigtigt end i en sauna.

Har man et brændefyret saunaaggregat er det naturligt, at tilbehøret til den er af metal, som ildrager, kost og askespand. Men hvis man vil, kan man jo gemme metalværktøjet bagved en brændekurv i træ.

Saunabænke er typisk fremstillet i træ, men selv her findes der alternativer af metal og plastik. Vælg det saunatilbehør du skal brug, eller det som pifter rummet op med sin skønhed og charme. Man kan altid tilføje mere tilbehør til saunaen løbende.

Læs mere