Artikler

Start / Artikler / Et hjerterum, hvor du kan filosofere over livet

Et hjerterum, hvor du kan filosofere over livet

Når du tænker på et udendørs lokum, forestiller du dig måske et faldefærdigt, snavset hus med en revnet dør. Men sådan behøver det slet ikke at være. Et udendørs lokum skal være et stabilt og indbydende hus, hvor man kan tage sig sin tid.

Alt afhænger af, hvordan man udformer det. Et godt lokum bør have god plads. Du bør ikke skulle bakke ind i rummet, og det skal også være nemt at vende sig. Man kan også opbevare nogle få haveredskaber på lokummet. De bliver her beskyttet mod regn og sne.

Så er der det med farven. Det klassiske udendørs lokum er rødt på ydersiden. Det behøver det selvfølgelig ikke være, men det fungerer normalt super godt. Men på indersiden er det vigtigt, at det ikke bliver alt for mørkt og dunkelt. Det får det til at virke småt, og det bliver derfor ikke så indbydende. Desuden bliver det sværere at holde rent. Sats hellere på lyse farver. Hvid eller en naturlig træfarve kan være en god løsning. Det gør rummet noget mere indbydende.

I selve indretningen bør man efterstræbe hyggefaktoren og praktiske valg. Hold gulvet fri for ting, man kan snuble over. Det nødvendige besøg skal hverken involvere et hop over toiletpapirlageret eller spande med ting i, når man er på vej ind. Når gulvet er tomt, er det også nemmere at gøre rent på lokummet. Det er som regel nemt at tage jord og fugtigt løv med sig ind på lokummet. Så lokummet bør være rengøringsvenligt.

Det er en god idé at sætte hylder op på væggene, hvor hver ting har sin plads. En bogreol med bøger og aviser pryder sin plads og udfylder en funktion. Selvom man ikke er den toiletlæsende type, signalerer det ro og trivsel. Placér gerne et detaljerigt billede eller plakat på væggen, som den besøgende kan kigge på - det giver mulighed for at drømme sig væk. Er væggene neutralt lyse, kan du vælge nogen i farver, så du får en fin kontrast.

Du får dog den bedste distraktion ved at tilvælge et vindue, gerne direkte på døren eller væggen, så der bliver mulighed for at kigge ud på naturen. Du kan også gå efter en stalddør, hvor den øverste del af døren står åben. Man bliver aldrig træt af at se ud på naturen. Måske er der et par dyr, der kigger forbi.