Artikler

Start / Artikler / Et legehus for alle

Et legehus for alle

Legehuse køber man gerne alene for børnenes skyld. Men man bør ikke glemme alle de fordele, der følger med for børnenes forældre. Når man har børn, vil man også gerne give dem de bedste oplevelser. Giver man dem et legehus, bliver man superforældre i deres øjne. Alle os voksne, der havde et legehus som barn, kan nok stadig huske, hvordan det var at få sit eget lille hus på matriklen. Du vil sikkert gerne give den samme følelse videre til dine egne børn.

Afhold et familieråd - sammen med barnet/børnene - hvor I bestemmer, hvor på grunden legehuset skal stå, hvilken model I skal vælge, og hvilken farve der skal vælges til facaden og vinduerne. Gør det til et familieprojekt, lige fra I planerer jorden, til at I sammen bygger legehuset i henhold til monteringsanvisningerne. Sidste skridt bliver at male hytten i de ønskede farver.

Når legehuset står klar, har børnene deres eget sted, hvor de sammen med kammeraterne kan hænge ud. Her kan de tegne, spille spil og lege på deres helt egne præmisser. Børn behøver - lige som voksne - tid for sig selv. Blot fordi børn er afhængige af forældre og andre voksne betyder det ikke, at de mangler integritet.

Børn bør få lov til at udvikle deres egne lege. Det er gennem lege, man lærer mere om livet og finder nøglerne til voksenlivet. Ethvert gruppearbejde på jobbet ville være umuligt at gennemføre, hvis det ikke var for vores børnelege, så det er et vigtigt element for både det enkelte barn og samfundet. Når barnet leger i legehuset, har du som forælder styr på barnet - men uden at forstyrre den frie leg.

Uanset hvor meget man elsker sine børn, kan legen i legehuset blive ret intens. Det gælder særligt, hvis barnet har venner med hjemme. Når barnet leger lidt på afstand, får man en win/win situation. Både barn og forældre får det bedre af afstanden. Det opbygger tillid i familien, samtidig med at barnet udvikler sig til et selvstændigt individ.

Om vinteren - eller når barnet flyver fra reden - kan legehuset fungere som opbevaringsplads. Selv hvis døren er lidt for lav til en voksen, kan man sagtens opbevare haveredskaber eller havehynderne. Så selvom legehuset er designet til børn, vinder alle noget ved situationen.