At bygge et legehus er et projekt, mange har på deres to-do-liste. Det kan være en drøm for børnene mere end for forældrene, men det er en fordel for hele familien, at børnene får en hule i haven - i rimelig afstand til at de kan være alene, men tæt nok til at forældrene kan holde øje.
At bygge et legehus selv er et rimeligt stort projekt for de fleste mennesker. Både omkostninger og arbejdsindsats er dog overkommelige. Måske kan du invitere børnene med i projektet, hvor de for eksempel hjælper med at støbe sokler eller med at male legehuset. Hvis du da ikke ønsker at gøre hytten til en behagelig overraskelse, ved at den pludselig står der en dag.
Der kræves normalt ingen byggetilladelse for at bygge et legehus. Hvis det er mindre end 15 kvadratmeter stort, klassificeres det som et skur, forudsat at loftshøjden ikke er højere end 2,5 meter. Hvis du samtidig placerer det mindst 2,5 meter fra skel, er ikke engang naboens godkendelse nødvendig. (Tjek dog regler i Bygningsreglementet samt lokalplaner og servitutter, inden du går i gang)
Bare fordi det er et legehus til børn, betyder det ikke, at du skal stille dig tilfreds med en lavere standard eller acceptere en grim bygning på grunden. Og et velbygget legehus kan vare længere end barndommen. Når du alligevel bygger, hvorfor så ikke vælge en model, der er stor nok til opbevaring af haveværktøj, udemøbler eller cykler? Store legehuse kan meget vel bruges som opbevaring om vinteren, eller den dag børnene er flyttet hjemmefra.
Du gør, som du vil. Fordelen ved at starte fra bunden er, at prisen er lavere, samtidig er det både lettere og hurtigere at købe et færdigbygget hus. Et samlesæt er lidt det bedste fra begge verdener. Det er lettere at forudsige omkostningerne og få et godt resultat, end hvis du starter fra bunden. Polarhus byggesæt er også designet til dem, der ikke har bygget før. Og sidder du fast i uløselige problemer med byggeriet, kan du selvfølgelig få hjælp fra Polarhus’ byggeeksperter, der kun er et telefonopkald væk under hele byggeprocessen.