Artikler

Start / Artikler / Forlæng legehusets levetid

Forlæng legehusets levetid

Alle forældre kan nok godt være enige om, at børnene vokser alt for hurtigt. Pludselig er de flyttet hjemmefra og har fået deres egne familier, alt imens man som forælder undrer sig over, hvor tiden blev af. For man er jo ikke selv blevet en dag ældre.

Og så er spørgsmålet jo, om det overhovedet kan betale sig at købe et legehus til børnene. Det er jo en sjov plads til leg og fantasi, men man når vel knapt nok at sætte det op på grunden, før ungerne er fløjet fra reden.

Nej da, så slemt er det ikke helt - og måske får I som familie også flere børn, som over en længere årrække kan få stor fornøjelse af legehuset. Her får I som familie to eller tre gange så meget anvendelse af legehuset. Men I kan også vælge at købe et legehus, der kan have flere anvendelsesområder i sin levetid. For selvom et legehus er designet til børneleg, kan det også fungere godt som haveskur, til opbevaring af havehynder, krukker og planter om vinteren, grillværktøj og tilbehør eller noget helt andet. Er legehuset tilstrækkeligt højt til riven og spaden, kan I også opbevare dem, selv hvis huset har en smallere dør.

Hvis I vælger en stor model, kan legehuset anvendes som et gæsteanneks, i hvert fald i sommermånederne. Ved at tænke i denne slags fleksible løsninger - og ikke betragte legehuset som et standard legehus - kan I også udnytte huset mange år frem, selv efter børnene er flyttet.

Vil I være helt sikre, kan I vælge at købe et havehus i stedet for et typisk legehus. Det er måske nok lidt større og dyrere, men det kan være investeringen værd, da havehuset nemt kan konverteres til et helt andet anvendelsesområde i årene frem - gæsteværelse, værksted eller hobbyrum. Det kan måske tilmed blive et soveværelse til teenageren, der har et større behov for alenetid og sit eget sted.

I kan som familie også gå i den anden retning og købe en lille hytte, som nemt kan sælges, gives bort eller flyttes til en anden børnefamilie, når ens egne børn er blevet for store til at bruge hytten.

Det er altså en god idé at tænke i forskellige løsninger, når der skal investeres i et legehus, så tag jer god tid, så I træffer det rigtige valg.