Artikler

Start / Artikler / Garagen - dit nye favoritrum?

Garagen - dit nye favoritrum?

Garagen kan nemt blive opfattet som det kedeligste rum på matriklen - det er jo bare et rum til at parkere bilen - og intet andet. Men nej, en garage er mere end dét, og det vil du lynhurtigt opdage, når du først har fået din egen. Eller en carport. Taget er og bliver det vigtigste element.

Du opdager eksempelvis, hvor meget bedre bilen har det, når den bliver optimalt beskyttet mod vind og vejr. Glem alt om is, sne, våde blade og fugt. Det indebærer også, at både metal og lak holder meget længere og bedre. Rustpletter på særligt udsatte steder som dørkanten og hjulkassen forekommer ikke nær så ofte som på en bil, der står udendørs.

Den manglende fugt ses også andre steder. Låsen fryser ikke til, og hængslerne bliver ikke træge. Men du vil også mærke forskellen, når du sætter dig ind i bilen. Tænder du for varmen i en bil, der har stået udenfor i de kolde eller våde årstider, bliver det nok tørt, men fugten på gulvet og måtterne gør, at det tager tid, inden fugten helt har forladt vinduerne. Veksler du mellem at lade bilen stå ude og inde, vil du lynhurtigt spotte forskellen - og du vil derfor også sætte pris på at kunne køre bilen ind i garagen.

Har du en garage, slipper du også for at slæbe ting rundt, og du kan have alt det, der hører til bilen, samlet på ét sted. Det kan være ting som vinterdæk, tagboks, lastholdere, hundebur, autostol og meget andet. Forestil dig, at du aldrig mere skal stille dig selv spørgsmålet: "Hvor har jeg mon lagt den?" Mange lader det lokale værksted tage sig af de dæk, der ikke sidder på bilen, men så bliver man jo også afhængig af at anvende samme værksted, når der skal skiftes dæk. De har muligvis ikke tid, når du har. Forresten kan du selv skifte dæk, når du har et plant betongulv med et tag over, såsom en carport eller en garage.

Selv på de nye biler er der en hel del, man kan klare, hvis man har værktøj, en god belysning og tilstrækkeligt med plads. Rengør og støvsug den, tjek olien ofte (eller skift den), tjek niveauerne for sprinklervæske og kølervæske. Alle disse opgaver bliver meget sjovere, når du kan stå i din egen garage.