Artikler

Start / Artikler / Havehus – dit helt eget hus

Havehus – dit helt eget hus

Det kan være ekstra svært for nogle at leve i et parforhold eller bo med familien. Hvis man har et helt hus for sig selv, kan man ofte finde et sted, hvor man kan være i fred, når man behøver tid for sig selv. Men nogle drømmer dog stadig af og til om at have deres eget; et sted, hvor man kan falde til ro, eller hvor man ved, at det man efterlader sig, befinder sig på samme plads, når man kommer tilbage.

Løsningen er havehuset. Et lille fritstående hus, du kan sætte op i haven, og som kan bruges til lidt af hvert. Har du en hobby, hvor det kræver, at du breder dig ud og lader sager stå over tid, er annekset perfekt, for eksempel som værksted eller atelier.

Et andet populært formål er hjemmekontoret. Selvfølgelig kan man klare sig med et arbejdsrum eller blot et skrivebord i en del af et eksisterende rum, men arbejder man meget hjemmefra, er det skønt at komme ud af sit eget hus. Den øvrige familie sætter også pris på, at en del af boligen forvandles til arbejdsområde. Når man kommer hjem fra arbejdet eller skolen, vil man have fri og ikke havne på en andens arbejdsplads, hvor man desuden forventes at være stille og ikke må forstyrre.

Arbejder man hjemmefra, er der mange fordele ved at have sit helt eget sted. Her kan man tale i telefon eller medvirke i videokonferencer, uden at man behøver at tænke på forstyrrende baggrundslyde, og derudover har man et stille rum, hvor man kan koncentrere sig. Mange oplever, at de er mere effektive, når de arbejder hjemmefra end på den almindelige arbejdsplads, og det er netop, fordi man slipper for at blive forstyrret. Hvis alternativet er kontorlandskabet, er annekset himmel på jord.

Endnu en fordel ved at arbejde i en fritstående bygning er, at man kan lukke døren bag sig. Det sker ellers nemt, at når man arbejder hjemmefra med computeren og telefonen, at man ikke helt formår at trække grænsen mellem arbejde og fritid, men går og småarbejder hele aftenen. Resultatet bliver, at man aldrig helt føler, at man har fri, og man får derfor måske heller ikke den hvile, man har brug for.

Jovist, det koster noget at unde sig et havehus i stedet for at trænge sig ind i et lille hjørne af boligen eller i garagen, men den luksus, man får med nytten af et ekstra hus på grunden, kan være en god investering på længere sigt.