Artikler

Start / Artikler / Havehus – et sted, hvor der er plads til at leve

Havehus – et sted, hvor der er plads til at leve

Et havehus bidrager til mange stunder med ro og hygge, og det bliver et frirum, hvor man kan læse, skrive og arbejde i ro og mag. Det er en fritstående bygning med isolering i væggene, så man kan også opholde sig i dette anneks, uden at forstyrre familien eller naboerne - så det har i virkeligheden mange anvendelsesområder.

Havehuset kan for eksempel benyttes som musikstudio og øverum. Størrelsen passer mere end godt til at huse et rockband, komplet med trommesæt, akustiske strengeinstrumenter og en sanger, der giver alt. Hvis der er en eller flere i familien, der spiller trommer eller violin, kan denne løsning redde både husfreden - og ægteskabet.

Man kan naturligvis også vælge at lytte til høj musik, selvom man ikke selv spiller i band. Musikelskere kan selvfølgelig tage hovedtelefoner på, men alle musikinteresserede ved, at det aldrig bliver det samme som at fylde hele rummet med lyd. Der er som at se en film på en smartphone. Hvis man ikke kan gøre det rigtigt, kan man lige så godt lade være. Derfor kan havehuset med fordel udstyres med et hjemmebiosystem med surround sound. Her kan man fryde sig med god musik og film i verdensklasse - uden at blive forstyrret af naboer og familie, der ikke er lige så vilde med den høje lyd.

Computerspil er en anden aktivitet, der kan dele vandene. Gamers er en gruppe, der helst vil have stilhed omkring sig og nærmest forpupper sig. Spiller man multiplayerspil sammen med vennerne og andre, vil man nemt komme til at tale og råbe, mens alle omkring en helst skal være stille og være på listefødder. Det fungerer dårligt i et hjem, men i et havehus kan spillerne gøre, som det passer dem.

Mange håndværksmæssige hobbyer er også ganske livlige, uanset om man anvender hammeren, boremaskinen eller rundsaven. Hyggeligt for udøveren, men uholdbart for andre i husstanden. Brug havehuset, så alle bliver tilfredse og glade.

Lyd kan virke som en bagatel. I en husholdning skal man komme overens og holde sammen, og lyd er jo bare sammenpresset luft, hvor slemt kan det egentlig være? Ganske slemt faktisk. Selv en lavfrekvent, forstyrrende lyd kan føre til søvnforstyrrelser, hovedpine og træthed.

Og ikke mindst til irritation! Kan dette løses ved, at man får sit eget havehus til at holde sin lydfyldte virksomhed kørende, bliver det en gevinst for alle parter, så inden I går hinanden på nerverne og er på nippet til at sætte gang i en verdenskrig, bør I købe et havehus fra Polhus.