Artikler

Start / Artikler / Havepavillon - skønt inde som ude

Havepavillon - skønt inde som ude

Havepavilloner er ofte seks- eller ottekantede, men giver et indtryk af at være næsten runde. Med sine store vinduer er det vigtigt, at man placerer bygningen korrekt, for her er udsigten i centrum. Netop vinduerne er en central detalje på lysthuse. Med vinduer i alle retninger føles det næsten som om, at man befinder sig udendørs, på trods af at man sidder i et hus med både tag og vægge. Havepavillonen beskytter dog mod regn, blæst, kulde og insekter.

Derfor fungerer havepavillonen på alle tider af året, uanset om man har brug for beskyttelse mod nedbør eller sol. Det er ofte sådan, at man anskaffer sig en havepavillon for at forlænge udendørssæsonen i et område, hvor det store dele af året enten er for koldt eller fugtigt til at sidde ude og spise middag eller drikke kaffe. Havepavillonen bliver det bedste af to verdener - man kan være midt i naturen, men samtidig på behørig afstand.

I havepavillonen er der god plads til både middags- og teselskaber, men der er ikke kun en plads til højtidelige begivenheder. I havepavillonen kan man slappe af, få masser af dagslys og være sammen med familien. Måske spille et spil eller bare hygge.

Der findes ingen regler for, hvordan et hus skal se ud for at kunne kaldes en havepavillon, og det samme gælder for indretningen. Det mest almindelige er, at man stiller et bord i midten og undgår møbler langs væggene, da man ikke vil blokere for vinduerne. Men intet er forbudt, ejeren bestemmer. Er man ude efter et lokale med faste regler og normer, er det egentlig ikke en havepavillon, man har brug for. Dette er et hus, hvor kreativiteten får frie vinger.

En del kombinerer havepavillonen med et drivhus, da både mennesker og planter elsker lys og varme. Man kan for en stund drømme sig væk til et mere tropisk klima, når man sidder bag et citrustræ med frugter, selvom det er koldt og regner udenfor.

Men havepavillonen bør også have et flot design, uanset om man går all-in på træarbejdet og har sprossevinduer og døre - eller vælger et mere diskret eller moderne look. Materialer, farver og originale detaljer såsom vejrhane eller beslag gør også sit for at få en havepavillon til at passe til netop dig og din have.