Artikler

Start / Artikler / Middag i lysthuset

Middag i lysthuset

Det er lidt af en kunst at byde på en uforglemmelig middag. Måske har du udviklet en helt ny opskrift, eller måske satser du i stedet på at præsentere den gode, gamle opskrift, som du kan levere til perfektion. Det er dog sjældent, at det er selve maden, der gør middagen til noget ekstraordinært. I stedet er det alt rundt omkring middagen, der forvandler måltidet til en begivenhed, man sent glemmer. Det er selskabet og indramningen, der udgør festmåltidet.

Det er her, havepavillonen kommer ind i billedet. Har du en havepavillon, har du altid et perfekt festlokale til diverse middagsinvitationer. Med sine store vinduer giver den et både lyst og behageligt miljø. Du befinder dig altid tæt på naturen, men er ikke afhængig af vejret. Har du en havepavillon, er der slet ikke behov for en plan B. Uanset om det er solrigt og varmt eller regner og hagler, er der feststemning i havepavillonen. Dyrk gerne krydderurter i nogle store krukker i havepavillonen. De dufter skønt og gør miljøet endnu mere hyggeligt.

Har du mulighed for at installere et lille køkken i havepavillonen, bliver det endda nemmere at invitere til middag. Det behøver ikke være så avanceret. Et par kogeplader og en ovn er tilstrækkeligt. Køb gerne en færdig køkkenø med køkkenvask og køleskab, så du har det nødvendige udstyr, og gerne en form for udsugning, så du slipper for stegeos. En emhætte med kulfilter kræver ikke et ventilationssystem.

Men det går fint at afholde store middage i havepavillonen, selv hvis du ikke har mulighed for at tilvælge et køkken og lave maden i selve pavillonen. En bærbar kogeplade til at holde maden varm koster blot et par hundrede kroner. Du kan også grille udenfor - og med gæsterne som tilskuere. Resten af madlavningen kan klares i huset. Sæt gerne middagsgæsterne i gang - de hjælper som regel hellere end gerne.

Læg gerne lidt ekstra kærlighed i belysningen. Hvis du ikke ønsker, at festen skal dø ud, når mørket falder på, skal du blot tænde lyset i havepavillonen - og udenfor - så alle stadig kan følge med i, hvad der sker rundt om havepavillonen. Med hensyn til udebelysningen kan du tænke kreativt via lysspots, lygter i træet og havefakler.

Er der mulighed for at flytte sig fra middagsbordet, er det en bonus. En sofagruppe til at slå mave efter middagen gør hele miljøet mindre stift. Mangler der plads i havepavillonen, kan en veranda med havemøbler være en løsning. Husk også gerne en varmekilde, så havepavillonen kan bruges året rundt.