Artikler

Start / Artikler / Havepavillon - stedet, hvor du får et skønt udkig

Havepavillon - stedet, hvor du får et skønt udkig

Man bør bestemt ikke sjuske med indretningen af en havepavillon, men det er faktisk endnu vigtigere at vælge den helt rigtige placering. Havepavillonens skønhed er i først omgang forbundet med udsigten. Tænk blot på de mange havepavilloner, du allerede har stiftet bekendtskab med hos venner og familie. Hvis du husker, hvordan de så ud, tænker du nok umiddelbart på ydersiden, men det er nok endnu mere sandsynligt, at du husker udsigten. Det er ikke alle, der kan stille en havepavillon ved strandkanten af en flot sø eller et bjerg med et fantastisk vue, men det bør ikke få dig til at opgive tanken om en havepavillon.

Så inden du køber en havepavillon, så tag et grundigt kig på grunden, og led efter den perfekte plads. Forestil dig, hvor vinduet kommer til at blive placeret, og hvad I som familie kommer til at kigge på, når I ser ud. Husk også på højden. Med grund og sokkel kan gulvet sagtens komme et godt stykke over jordhøjde på grunden. Byg gerne et plateau ved hjælp af paller, så du straks ved, hvilken udsigt der venter, når byggeriet står færdigt. Det kan godt lade sig gøre at flytte havepavillonen efterfølgende, men som altid er det nemmest og billigst at tænke på dette allerede fra starten.

I den indledende proces er det også på høje tid at finde kompasset frem og finde ud af, hvor solen står op og går ned. I en havepavillon vil man jo helst kunne nyde solen fra alle husets vinkler, men selvfølgelig spiller det en rolle, hvor du sammen med familien vil kunne nyde en flot solnedgang. Hvis udsigten "ødelægges" af hovedhuset, kan du måske finde et bedre sted til havepavillonen, men hvis den ødelægges af nogle træer, kan du blot save dem ned, så du får en endnu bedre udsigt. Det kan være det værd at fælde nogle træer eller grave et tæt buskads op.

Er det muligt at bygge grunden lidt højere for på den måde at optimere udsigten? Du bliver muligvis nødsaget til at bygge en rampe eller nogle trappetrin til husets dør. Tænk over, på hvilken side af havepavillonen du vil have døren og en eventuel udeplads. Måske vil du have døren placeret, så afstanden til hovedhuset bliver kortest muligt. Tænk grundigt over disse ting, inden du begynder at bygge havepavillonen.

Der er masser af beslutninger, der skal træffes - men lad det ikke blive en forhindring. Med den rette planlægning bliver belønningen desto større, når havepavillonen står klar. På det helt rigtige sted.