Artikler

Start / Artikler / Ikke kun til bilen

Ikke kun til bilen

Det er skønt at have en garage eller en carport, hvor bilen bliver beskyttet mod vejr og vind, men en garage kan fungere som meget mere end en parkeringsplads. Her kan man opbevare familiens cykler, plæneklipperen eller havemøbler. Man kan såmænd også stille båden i garagen eller carporten.

En garage behøver heller ikke kun være et rum til passiv opbevaring. En garage kan anvendes til utroligt meget. Så snart bilen er kørt ud af garagen, findes der jo mange kvadratmeter, du kan arbejde med. Et almindeligt anvendelsesområde er bordtennis. Det sammenklappelige bordtennisbord kan nemt rulles frem, når bilen er væk. Men man kan også dyrke yoga eller lave styrketræning i garagen.

Eller hvad med at bruge garagen som et øvelokale? Rundt om i verden findes der en række populære rockbands, der har spillet deres første akkorder i garagen. Akustikken er måske ikke altid i top, men der er god plads, og man forstyrrer mindre, end hvis man spiller inde i selve huset. Men selv mindre højlydte hobbyer passer godt i garagen. Hvad med at stille væven ude i garagen, da det kan være svært at få plads til den inde i huset.

Det mest almindelige er måske, at man indretter et værksted i garagen med en solid arbejdsbænk med skruestik og værktøjstavle på væggen. Her kan man bikse med cyklen, knallerten og plæneklipperen, eller måske er drømmen at sætte bilen i stand i den rummelige garage.

Faktisk kan man se garagen som et muligt ekstrarum til hvad som helst. Når man får gæster på besøg, kan man lade garagen fungere som et ekstra soveværelse. Det er jo ikke alle, der har plads til et permanent gæsteværelse i huset, men kører man bilen ud over natten, er der pludselig masser af plads.

Tænk grundigt over, hvordan du vil bruge garagen, så du ender med at vælge det rigtige design. Har du kun brug for plads til bilen, behøver garagen ikke være lige så stor, som hvis du også skal stå og reparere på den i ny og næ. Planlægger du at opholde dig en del i garagen, bør du også isolere den, så du kan få en god varme i lokalet. Skal garagen kun bruges til opbevaring, har du muligvis ikke brug for et vindue. Skal du anvende garagen som træningslokale eller hobbyrum, er det derimod en stor fordel, hvis du kan lukke dagslyset ind.

Som du nok forstår, er der en del overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger det endelige garagedesign.