Artikler

Start / Artikler / Vildmarksbad - det nye mødested

Vildmarksbad - det nye mødested

Hvor ofte taler du med en gruppe mennesker? Måske ikke så ofte, i det mindste ikke som tidligere. De nye teknologier har mange fordele, men de har også fortrængt den personlige samtale. Tag nu bare kantinen på arbejdet. Før mødte man sine kolleger og spiste frokost sammen. Man mødtes måske til mere end bare frokosten, det kunne også blive til nogle kaffepauser eller fyraftensarrangementer. Men så købte vi alle en smartphone, og med ét behøvede vi ikke at være nær så sociale som tidligere - for der er altid selskab på telefonskærmen.

Det samme sker gerne derhjemme. Lykkes det hele familien at spise samtidigt, kan man ofte opleve, at det er et fjernsyn, en laptop eller en telefon, der står i vejen for det personlige møde. Ofte giver vi op, laver mad, sender et par gruppe-sms'er, der fortæller, at maden nu er klar, og derefter kan man hente sin portion og varme den i mikrobølgeovnen.

Ens arbejdsmøder foregår heller ikke længere mellem fire eller flere øjne - dertil har vi Skype eller Teams, som sørger for, at vi kan sidde på forskellige steder. Det er godt, at vi har teknologien, men husk også, at meget kan gå tabt, hvis vi overlader alt til den.

Men lad os ikke opgive kampen om det personlige møde, vi skal blot finde nye former. Vildmarksbadet er en mulig løsning. Det er ikke kun skønt at samles nogle personer i et varmt, brændefyret vildmarksbad - det er også et håbløst sted at medbringe sin telefon. Den ville straks få fugtskader, selv hvis du køber en vandtæt model, der kan klare både vanddamp og vandstænk.

Måske kommer familiens yngste medlemmer, som aldrig har oplevet en verden uden smartphones, til at opdage, at det faktisk er ret hyggeligt og afslappende at omgås uden teknik. Men selv ældre, som måske kan huske en tid, hvor telefonen havde en ledning, kan få brug for at blive mindet om, at der er noget helt særligt ved at anvende kropssprog og opleve sine samtalepartneres ansigtsudtryk.

Hvor fantastisk den teknologiske udvikling end er, findes der kun 100% fokus, og skal vi dele det mellem skærme, tastatur, højtalere og PowerPoint-diagrammer - foruden at indtage rummet, tale og lytte - går vi i tusind stykker. Det kan ingen opfindelse i verden ændre på. Måske kun vildmarksbadet, som skræller alt uden for det personlige møde væk. Selvfølgelig bare fra skuldrene og opefter, men det rækker faktisk ganske fint.