Artikler

Start / Artikler / Havehus - et gæsteanneks på grunden

Havehus - et gæsteanneks på grunden

Et havehus kan anvendes til mange ting: hjemmekontor, redskabsskur, værksted og som et gæsteanneks, hvis der pludselig opstår pladsmangel. Mange af os oplever, at der pludselig kommer uanmeldte gæster - og så er det godt med et lille ekstra anneks på grunden.

Det kan være en stor omvæltning at have gæster, især hvis de bliver i flere dage. Om dagen går det som regel godt. Er gæsterne ude at opleve byen, forstyrrer de heller ikke rutinerne særligt meget. Om aftenen kan det dog være noget anderledes. Det kan være, at gæsterne går tidligt i seng, så du må gå på listefødder. Eller måske er du den første til at finde dynerne, hvorfor dine gæster skal tage visse hensyn. Særligt om morgenen er vi ikke så kompromisvillige i vores rutiner. Vi vil helst først stå op, når vækkeuret ringer. Derefter har vi vores ritualer i badeværelset, som ikke omfatter venner og bekendte, uanset hvor meget vi holder af dem.

Det føles både praktisk og luksuriøst at kunne tilbyde et gæsteanneks. Der står det, klar til at huse gæster med kort varsel. En seng, natbord, lamper - mere behøves der ikke for at have et velfungerende anneks. Vist er det fint at kunne tilbyde et fuldt udstyret badeværelse, men hvis naturen kalder, findes der måske et toilet i hovedhusets kælder, som gæsterne kan anvende uden at vække hele huset.

Der er heller ikke behov for et køkken, selvom der ofte kan klemmes et lille tekøkken ind i havehuset. For de fleste er det nok med en kaffemaskine eller elkedel, så man kan underholde sig selv i flere timer om morgenen.

Trods en gæsteseng i havehuset kan denne type anneks også anvendes til andre formål. Hytten kan fungere som redskabsskur eller hobbyrum i de perioder, hvor der ikke er overnattende gæster. Det er få folk, der bare dukker op og forventer, at man kan flytte direkte ind i annekset. I har som familie formodentlig flere timer til at gøre rent, lufte ud og skifte sengetøj. Det bliver et mindre projekt end at rydde børneværelset eller skaffe plads i dagligstuen til et par madrasser.

Så nu er det ikke længere noget problem at tilbyde gæsterne kost og logi!