Artikler

Start / Artikler / Smart indretning

Smart indretning

De fleste, der har været inde i en campingvogn eller en autocamper, er blevet imponeret over hvor klogt gennemtænkt alt er. Hver overflade er optimalt udnyttet, der er opbevaringspladser overalt, og mange møbler har flere funktioner. Siddepladser har opbevaring under sæderne, et bord kan nedsænkes, så det sammen med sofaen ved siden af ​​danner en seng, og for eksempel værktøj, spande og dunke kan foldes sammen, så de optager så lidt plads som muligt, når de ikke er i brug. Intet er blevet overladt til tilfældighederne!

Denne tankegang kan også med fordel bruges i huse, der ikke er på hjul, især når du skal indrette et tiny house, hvor det er vigtigt at udnytte den plads, der er til rådighed.

Tænk fleksibelt

Det allervigtigste ved indretning af små rum er at tænke alsidigt, og tænke på at møbler, der har to eller flere funktioner, sparer plads.

Det mest almindelige multifunktionelle møbel i danske hjem er sandsynligvis sovesofaen. Det er praktisk, når du får overnattende gæster og gerne vil give dem et godt sted at sove uden at skulle finde en seng frem fra kælderen (og desuden bander over at den er i vejen, de 360 ​​dage om året den ikke bruges). Når sovesofaen ikke skal bruges til overnatning, foldes sengedelen ind, og møblet forvandles til en helt normal sofa.

Stabelbare paller er en smart løsning til midlertidige behov. Ved lejligheder, hvor du har mange gæster, er det umagen værd at kunne trylle med ekstra siddepladser, og du slipper for at opbevare mange stole, når der ikke er brug for dem.

Andre fleksible løsninger er foldestole og klapborde, som let kan flyttes rundt og fjernes, så interiøret altid passer til øjeblikket. Stole og bordplader, der skrues direkte på væggen og foldes ud, når de skal bruges, er en anden måde at få siddepladser og arbejdsborde, lige når der er brug for dem.

Brug væggene

En anden nøgle til det perfekte interiørdesign i små huse er ikke kun at udnytte gulvpladsen optimalt, men også vægge og lofter. Med skabe og hylder langs væggene får du masser af ekstra opbevaringsplads, hvilket der næsten altid mangler i små huse.

Køjesenge er en måde at tænke i flere lag på og derved få dobbelt fordel af ​​hver kvadratmeter. En arbejdsplads i form af et skrivebord strækker sig sjældent eller aldrig op til loftet, så over arbejdsbordet kan du få du plads til en seng eller måske et skab eller nogle hylder.

Hjørner er særligt vanskelige at bruge smart, men der er både skabe og hylder, der er specielt designet til at sætte i hjørner og dermed maksimere pladsudnyttelsen. For eksempel har badeværelsesproducenten Svedbergs udviklet en specialdesignet hjørnehåndvask med tilhørende konsol og hjørneskab for at kunne bruge dette ofte uudnyttede hjørne.

Trick til det lille hus

I små huse er det let at føle sig indelukket, og føle at der ikke er plads nok til at bevæge sig. Ganske vist er der noget om det, du kan ikke arrangere dansekurser i et tiny house, men ofte er det en følelse, der kan trylles væk med enkle midler.

At dekorere med lyse farver betyder, at et rum opfattes som større, end det i virkeligheden er, og hvis huset føles gråt og kedeligt, behøver du ikke meget maling for at ændre det. Det er en af ​​fordelene ved at indrette små huse.

Spejle er en anden måde at tilføre lys på, samtidig med at det giver en illusion om, at rummet er større. Hvis der bor flere mennesker på meget lidt plads, kan forhæng gøre det muligt at afskærme rum og skabe privatliv, når behovet opstår. I modsætning til vægge kan de let tages ned, skubbes væk og foldes, når de ikke er i brug. Fleksibilitet er som sagt et fælles tema for smart indretning i små huse.

Prioriter

Det er vigtigt, hvad du køber, når du ikke har så god plads, men måske er det endnu vigtigere, hvad du ikke køber. Med 15 eller 25 kvadratmeter har du simpelthen ikke plads til at fylde huset med møbler og ting, der er "nogenlunde nyttige".

Der er mange producenter, der har specialiseret sig i indretning af små huse. Campingindustrien har meget, der også passer i almindelige huse, og småbådsindustrien har også smarte løsninger, der kan bruges på land. Men nogle gange er kravet til møbler og inventar så præcist både med hensyn til dimensioner og funktion, at det simpelthen er klogest at gøre det selv. Det er normalt også både den billigste og bedste løsning, for ikke at sige den sjoveste.