Artikler

Start / Artikler / Få styr på tingene med et redskabsskur

Få styr på tingene med et redskabsskur

Det kan føles som det kedeligste køb at skulle anskaffe sig et redskabsskur. Det er jo ikke noget særligt i forhold til en pavillon eller et gæsteanneks. Et skur er fire vægge og et tag. Måske er der endda ingen vinduer.

Et redskabsskur er dog meget mere end bare et lagerrum, hvor man kan opmagasinere de ting, man ikke smider ud. Et redskabsskur er din mulighed for at få styr på rodet. Vi har alle løbet rundt og forvildet ledt efter noget, som "burde være" i det pågældende rum, men som ikke lige er til at finde. At købe et nyt eksemplar, bare fordi man ikke kan finde det gamle, er ikke nogen bæredygtig løsning, og af og til er det slet ikke en mulighed, men det er heller ikke sjovt at skulle bruge dyrebar tid på at lede.

Det er denne type problemer, man kan slippe for, når man tilvælger et redskabsskur. Indret dig gerne med hylder, som opdeler dine ejendele i forskellige kategorier, brug skuffer med tydelige etiketter, og tilføj eventuelt en værktøjstavle, hvor hvert stykke værktøj har sin egen plads, og hvor man straks kan tjekke, om der mangler noget.

Det spiller ingen rolle, om redskabsskuret skal bruges til at opbevare haveredskaber og -møbler, eller om du har en hobby, der kræver meget materiale og værktøj. For fagfolk er orden og overskuelighed endnu mere vigtigt. Driver man et snedkeri, et autoværksted eller en systue, kan man ikke gå rundt og bruge tid på at lede efter et bestemt værktøj. Det hjælper ej heller at købe en masse dyrt specialværktøj, hvis man ikke kan finde det eksisterende udstyr. Arbejdet bliver altid mere ligetil, hvis man har de rigtige ting på det rigtige sted.

De seneste år har flere og flere forstået konceptet, og den japanske organisationskonsulent Marie Kondos bøger går som varmt brød. Overordnet set virker det til, at bøger om oprydning og organisering har erstattet selvhjælpsbøger. Det er ikke spor mærkeligt, for man sparer nemlig både tid og energi, og alting bliver meget sjovere, når man har bestemte pladser til sine ting og konstant bliver mødt af orden. Det mindsker ganske enkelt stress og forenkler livet.

Der findes to typer. Dem, som har orden, og dem, der ønsker, de havde det. Køber man det rette skur til ens livsstil, kan man nemt melde sig ind i den første kategori.