Artikler

Start / Artikler / Havehuset, der altid giver stor glæde

Havehuset, der altid giver stor glæde

”Hvis bare jeg havde mere plads i hjemmet!” Det er en tanke, vi alle har haft på et eller andet tidspunkt. Hvor store boliger vi end har, synes der altid at være for lidt plads på den ene eller anden måde. Et havehus kan være den rette løsning. Køber man det som et byggesæt, har man sit ekstra anneks på ingen tid. Selvom havehuset ofte kun måler 10-15 kvadratmeter, er der stadig mange modelvarianter og muligheder for tilvalg. De fleste havehuse har åbne planløsninger og kun ét stort rum, men der findes også havehuse med to værelser. En del af husene har mange og store vinduer, mens andre slet ikke har vinduer.

Hvad du vælger, kommer helt an på dine personlige præferencer. Et værksted eller en systue har et næsten umætteligt behov for lys. Skal du bruge havehuset som et gæsteanneks, ønsker du nok ikke at skabe følelsen af, at det bliver et udstillingsvindue, men du kan naturligvis også indrette dig med store gardiner. Måske skal havehuset udfylde flere funktioner - som et kombineret gæsteanneks og arbejdsrum. Eller måske skal det også benyttes til opbevaring til haveredskaber, havemøbler, biltilbehør eller fiskeudstyr. Du ved måske ikke på forhånd, hvad du skal bruge havehuset til, men ved blot, at du har brug for nogle ekstra kvadratmeter.

Vælg her gerne en alsidig model, der fungerer til lidt af hvert. Husk, at et havehus med den rette pleje vil kunne holde i hundrede år. Det kan godt være, at behovene ændrer sig over tid, men du vil stadig kunne få stor glæde af havehuset.

Måske har hele familien forskellige forestillinger til, hvad havehuset skal anvendes til. Så tal det gennem, inden I som familie køber havehuset som byggesæt. Måske gælder det om at slippe for larmen fra teenagebandet - eller måske er der blot flere i familien, der gerne vil bruge det som et frirum.

Inden du vælger en endelig model, bør du også tænke over, hvordan det kommer til at passe sammen med hovedhuset og eventuelt andre bygninger på grunden. Mange har et billede af havehuset som en lille rød hytte med hvide detaljer og sprossevinduer, lidt som i gamle dage. Det er en flot og tidløs stil, men passer også ret dårligt til en supermoderne villa med aluminiumsfacade og store panoramavinduer.

Eller? Måske bliver det i virkeligheden en ret skøn kontrast? Tænk nøje over det, for selvom havehuset primært dækker et pladsbehov, må det også gerne gøre grunden endnu flottere. Når du har bestemt dig, og havehuset er på plads, vil du straks tænke: "Hvorfor gjorde jeg det ikke noget tidligere?”