Artikler

Start / Artikler / Installation af saunavarmer og skorsten

Installation af saunavarmer og skorsten

Installer brandsikre paneler der, hvor saunaovnen skal placeres. Disse plader kan males eller dækkes med fliser eller kakler, men husk at vælge en belægning, der kan modstå varmen uden at blive misfarvet. Panelerne kan også bruges som de er, altså uden beklædning. Når saunaovnen er sat på plads, er de alligevel ikke særligt synlige.

Læg gulvbeskyttelsespladen på det brandsikre sted og placer enheden ovenpå. Husk at efterlade 10 cm mellem væggen og enheden, så det er let at holde hele området rent for sod og træspåner.

Når enheden er på plads, skal du måle skorstenshullet i loftet. Hullet skal ikke kun rumme skorstenen, men også en sikkerhedsafstand. Fra skorstenen skal der være plads til mindst ti centimeter brændbart materiale til loftsplankerne. Eventuelt isoleringsmateriale ved​​skorstenen skal have den korrekte brandbeskyttelsesklasse, så det kan modstå varmen.

Fastgør skorstenen til saunaovnen og kit alle gennemføringer med den medfølgende ovnkit. Det uisolerede rør skal være i bunden. Fortsæt derefter med de isolerede rør, der kittes på samme måde.

Selve taggennemføringen forsegles med den stærke gummipakning ovenfra. Inden den monteres på plads påføres rigeligt af den medfølgende silikone, hvilket gør hele konstruktionen vandafvisende. Loftsforseglingen skal fastgøres under loftet. Den øverste del af røggangsdelen oppe på taget dækkes med en hætte, der forhindrer vand i at trænge ind i røret.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer under arbejdet, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med råd og instruktioner. Det samme gælder den skorstensfejer, som du skal kontakte for inspektion, senest når konstruktionen er færdig, og inden du tager den i brug.